Gogosi vanilati

Iti trebuie:

  • 600 g faina
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 30 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • 250 g smantana
  • 5 oua
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un bol mai inalt si faci la mijloc o adancitura.
  2. Bati o spuma din oua cu zahar, adaugi smantana si pui acest amestec in adancitura formata in bolul cu faina.
  3. Desfaci drojdia in putina apa calduta impreuna cu un praf de sare si o adaugi si pe aceasta peste faina.
  4. Framanti un aluat omogen si consistent, in care adaugi si 100 ml, continuand sa framanti.
  5. Dupa ce ai obtinut un aluat elastic si consistent, il acoperi cu un servet si il pui intr-un loc caldut circa 40 de minute.
  6. Cand aluatul de gogosi este gata, intinzi o foaie pe masa si tai cu paharul sau cutitul diferite forme. incingi uleiul si prajesti gogosile la foc potrivit.
  7. Cand sunt gata, le dai prin zahar pudra.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes