skip to main |
skip to sidebar
Gogosi vanilati
Iti trebuie:
- 600 g faina
- 250 g zahar
- un praf de sare
- 30 g drojdie
- 100 ml ulei
- 250 g smantana
- 5 oua
Pregatesti asa:
- Cerni faina intr-un bol mai inalt si faci la mijloc o adancitura.
- Bati o spuma din oua cu zahar, adaugi smantana si pui acest amestec in adancitura formata in bolul cu faina.
- Desfaci drojdia in putina apa calduta impreuna cu un praf de sare si o adaugi si pe aceasta peste faina.
- Framanti un aluat omogen si consistent, in care adaugi si 100 ml, continuand sa framanti.
- Dupa ce ai obtinut un aluat elastic si consistent, il acoperi cu un servet si il pui intr-un loc caldut circa 40 de minute.
- Cand aluatul de gogosi este gata, intinzi o foaie pe masa si tai cu paharul sau cutitul diferite forme. incingi uleiul si prajesti gogosile la foc potrivit.
- Cand sunt gata, le dai prin zahar pudra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu