Pentru aluat iti trebuie:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 60 ml lapte
- 20 g drojdie
- 4 oua
- 40 g zahar
Pentru sirop iti trebuie:
- 500 ml apa
- 400 g zahar
- 1 esenta de rom
Pentru glazura iti trebuie:
Pregatesti asa:
- Dizolvi drojdia in lapte caldut cu un praf de sare si doua linguri de zahar.
- Amesteci bine si lasi cateva minute deoparte.
- Cerni faina intr-un bol mai inalt, faci la mijloc o adancitura, iar in mijloc adaugi ouale batute spuma tare si amestecul de drojdie.
- Mixezi totul cu un mixer la viteza mica si cresti treptat viteza.
- Bati pana cand compozitia nu mai are cocoloase.
- Freci spuma tare untul cu zaharul si il adaugi in bolul cu aluat.
- Framanti usor pana cand obtii o compozitie moale si omogena.
- Acoperi vasul cu un prosop si il lasi la crescut intr-un loc caldut circa o ora.
- Pregatesti niste forme de briose sau de minitarte, pe care le ungi cu unt.
- Umpli formele doar pe jumatate cu aluat si lasi sa mai creasca 20 de minute.
- Preincalzesti cuptorul la 180° C si pui formele in cuptor circa 20 de minute.
- Pentru sirop, incalzesti intr-un vas apa impreuna cu zaharul si lasi pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
- Dupa ce s-a dizolvat zaharul, iei vasul de pe foc si adaugi esenta de rom.
- Cand sunt gata gogosile, le lasi putin sa se racoreasca.
- Le treci prin siropul format, le scoti pe o tava si le ungi cu amestecul format din 3 linguri dulceata de caise si putina apa calduta.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu