Pentru aluat iti trebuie:
- 600 g faina
- 50 g drojdie
- 100 g zahar pudra
- 350 ml apa calduta
- 60 g margarina
- 3 pliculete zahar vanilat
- sare
- ulei pentru prajit
Pentru glazura iti trebuie:
- esenta de vanilie
- 150 g zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
Pregatesti asa:
- Pregatesti o maia din drojdia pe cate ati desfacut-o in doua linguri de apa calduta, amesteci bine, adaugi o lingura de zahar si una de faina si amesteci bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Lasi maiaua la loc caldut ca sa creasca.
- Mixezi margarina moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
- Adaugi peste amestecul de margarina si zahar, sarea, maiaua, faina cernuta, apa ramasa calduta si framanti un aluat potrivit de tare.
- Acoperi aluatul cu un servet curat si il pui la loc caldut sa creasca.
- Intinzi aluatul in foaie pe o planseta presarata cu faina si tai cercuri cu ajutorul unui pahar.
- Mai lasi sa creasca 20 de minute.
- Prajesti gogosile in baie de ulei incins, la foc potrivit, pentru a le permite coacerea uniforma si pe interior.
- Pentru glazura, torni zaharul pudra intr-un vas, adaugi zeama de lamaie si vanilia.
- Amesteci cu telul si adaugi incet apa, pana cand obtii o compozitie densa, dar maleabila, pe care o intinzi pe gogosi cu ajutorul unei pensule de silicon.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu