Gogosi cu glazura de lamaie

Pentru aluat iti trebuie:

  • 600 g faina
  • 50 g drojdie
  • 100 g zahar pudra
  • 350 ml apa calduta
  • 60 g margarina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • ulei pentru prajit
Pentru glazura iti trebuie:
  • esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pregatesti asa:
  1. Pregatesti o maia din drojdia pe cate ati desfacut-o in doua linguri de apa calduta, amesteci bine, adaugi o lingura de zahar si una de faina si amesteci bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
  2. Lasi maiaua la loc caldut ca sa creasca.
  3. Mixezi margarina moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
  4. Adaugi peste amestecul de margarina si zahar, sarea, maiaua, faina cernuta, apa ramasa calduta si framanti un aluat potrivit de tare.
  5. Acoperi aluatul cu un servet curat si il pui la loc caldut sa creasca.
  6. Intinzi aluatul in foaie pe o planseta presarata cu faina si tai cercuri cu ajutorul unui pahar.
  7. Mai lasi sa creasca 20 de minute.
  8. Prajesti gogosile in baie de ulei incins, la foc potrivit, pentru a le permite coacerea uniforma si pe interior.
  9. Pentru glazura, torni zaharul pudra intr-un vas, adaugi zeama de lamaie si vanilia.
  10. Amesteci cu telul si adaugi incet apa, pana cand obtii o compozitie densa, dar maleabila, pe care o intinzi pe gogosi cu ajutorul unei pensule de silicon.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes