Turtite dulci

Iti trebuie:

  • 40 g faina
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 cana mica de miere
  • 1 cana mica ulei
  • 1 cana mica apa
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Pregatesti asa:
  1. Arzi trei linguri de zahar, le stingi cu o canita de apa si lasi sa se raceasca.
  2. Galbenusurile le freci cu zaharul si adaugi pe rand, siropul de zahar ars, alternand cu faina.
  3. Pui mierea intr-o craticioara, o incalzesti, apoi iei vasul de pe foc si adaugi bicarbonatul.
  4. Se va forma o spuma.
  5. De aceea, craticioara trebuie sa fie mai mare, pentru a permite umflarea.
  6. Continui preparatul adaugand, pe rand, mierea cu bicarbonatul, alternand cu uleiul.
  7. Adaugi coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
  8. Bati bine albusurile si le incorporezi usor in compozitia de mai sus.
  9. Tavile de cozonac le tapetezi cu hartie, pe care o ungi cu ulei si torni compozitia, dar nu mai mult de 2/3 din volumul tavii.
  10. Coci in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit timp de 45-50 de minute.
  11. Dupa coacere, desprinzi hartia si cand s-a racit pudrezi cu zahar pudra.
  12. Pentru servire tai turta dulce dupa preferinte.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes