skip to main |
skip to sidebar
Turtite dulci
Iti trebuie:
- 40 g faina
- 250 g zahar
- 5 oua
- 1 cana mica de miere
- 1 cana mica ulei
- 1 cana mica apa
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- coaja de lamaie rasa
- esenta de vanilie
- zahar pudra
Pregatesti asa:
- Arzi trei linguri de zahar, le stingi cu o canita de apa si lasi sa se raceasca.
- Galbenusurile le freci cu zaharul si adaugi pe rand, siropul de zahar ars, alternand cu faina.
- Pui mierea intr-o craticioara, o incalzesti, apoi iei vasul de pe foc si adaugi bicarbonatul.
- Se va forma o spuma.
- De aceea, craticioara trebuie sa fie mai mare, pentru a permite umflarea.
- Continui preparatul adaugand, pe rand, mierea cu bicarbonatul, alternand cu uleiul.
- Adaugi coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
- Bati bine albusurile si le incorporezi usor in compozitia de mai sus.
- Tavile de cozonac le tapetezi cu hartie, pe care o ungi cu ulei si torni compozitia, dar nu mai mult de 2/3 din volumul tavii.
- Coci in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit timp de 45-50 de minute.
- Dupa coacere, desprinzi hartia si cand s-a racit pudrezi cu zahar pudra.
- Pentru servire tai turta dulce dupa preferinte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu