Cornulete cu nuca

Iti trebuie:

  • 1 cub drojdie
  • 250 g untura
  • 1 pahar lapte batut
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 700-800 g faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 esenta de vanilie
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 borcan de gem
  • 150 g miez de nuca
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Intr-un lighean, amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, cu putina apa calduta si cu putina faina.
  2. Adaugi si o cescuta de ulei.
  3. Lasi sa creasca, pui restul ingredientelor si framanti un aluat potrivit de tare.
  4. Il lasi apoi la caldura pana isi dubleaza volumul.
  5. lei din coca bucati si intinzi foi potrivit de groase, le tai patratele si le umpli cu gem amestecat cu nuci zdrobite.
  6. Le rulezi din colt, le rasucesti si le asezi intr-o tava unsa cu putin ulei.
  7. Le lasi sa mai creasca timp de 5 minute si le introduci in cuptorul incins pentru 15-20 de minute.
  8. Cand sunt calde, presari cornuletele cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
  9. Le poti servi alaturi de un pahar cu lapte cald.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes