Iti trebuie:
- 1 cub drojdie
- 250 g untura
- 1 pahar lapte batut
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahar
- 700-800 g faina
- 1 cescuta ulei
- 1 esenta de vanilie
- 1 borcan de gem
- 150 g miez de nuca
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
- Intr-un lighean, amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, cu putina apa calduta si cu putina faina.
- Adaugi si o cescuta de ulei.
- Lasi sa creasca, pui restul ingredientelor si framanti un aluat potrivit de tare.
- Il lasi apoi la caldura pana isi dubleaza volumul.
- lei din coca bucati si intinzi foi potrivit de groase, le tai patratele si le umpli cu gem amestecat cu nuci zdrobite.
- Le rulezi din colt, le rasucesti si le asezi intr-o tava unsa cu putin ulei.
- Le lasi sa mai creasca timp de 5 minute si le introduci in cuptorul incins pentru 15-20 de minute.
- Cand sunt calde, presari cornuletele cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
- Le poti servi alaturi de un pahar cu lapte cald.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu