Iti trebuie:
- 200 g faina
- 75 g unt
- un praf de copt
- un galbenus de ou
- 2 albusuri
- o lingurita coaja rasa de lamaie
- o jumatate de lingurita esenta de vanilie
- 50 g migdale
- 100 g zahar.
- Se amesteca faina cu praful de copt, dupa care se adauga untul taiat bucati, galbenusul de ou, un albus de ou, coaja de lamaie, esenta de vanilie si migdalele tocate marunt.
- Se framanta bine, pana se formeaza o coca, dupa care se da la frigider pentru 30 de minute.
- Se imparte coca in 30 de bucati, se formeaza batoane lungi si se impletesc sub forma de covrigei.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pun covrigii si se dau la cuptorul incins pentru 15-20 de minute.
- Intre timp se bate spuma albusurl de ou ramas.
- Se scot covrigeii dupa 15 minute, se ung cu albusul de ou si se orneaza cu zahar.
- Se mai lasa la cuptor pentru inca 5 minute.
- Se servesc cu lapte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu