skip to main |
skip to sidebar
Fursecuri cu cereale
Iti trebuie:
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 300 g amestec de fructe deshidratate
- 80 g stafide
- 70 g alune prajite
- 50 g migdale
- 50 g cirere confiate
- 60 g caise confiate
- 1 portocale
- 1 esenta de rom
- 1 lamaie
- 1 lamaie
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 4 oua
Pregatesti asa:
- Asezi fructele deshidratate intr-un castron, torni peste ele apa si esenta de rom si le lasi sa se hidrateze circa 20 de minute, apoi le scurgi si le fei cubulete.
- Asezi alunele si migdalele intr-o tava si le rumenesti cateva minute in cuptor, avand grija sa nu se arda, apoi le zdrobesti.
- Separat, mixezi zaharul cu untul, adaugi, ouale, pe rand, pui coaja: de lamaie, coaja' si zeama de portocala, iar la final adaugi faina cernuta cu praful de copt si cu praful de sare.
- Cand aluatul este, omogen, adaugi fructele taiate, apoi alunele, migdalele si stafidele.
- Amesteci cu o lingura de lemn, apoi torni compozitia intr-o forma tapetata cu folie de copt si o introduci in cuptorul bine incins.
- Sub tava, in cuptor, asezi o tava cu apa, care va face ca prajitura sa nu se usuce prea tare in timpul coptului, care va dura circa 80-90 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu