Fursecuri cu miere

Iti trebuie:

  • 300 g faina
  • 150 gzahar
  • 4 linguri miere
  • 125 g unt
  • 200 g seminte de susan
  • 1 lamaie
  • 1 varf de cutit praf de copt
Pregatesti asa:
  1. Pui semintele de susan intr-o tava si le prajesti timp de 10 minute, in cuptorul cald, lasand usa cuptorului deschisa.
  2. Mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul si mierea, pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.
  3. Adaugi coaja rasa si zeama de lamaie, apoi faina cernuta, amestecata cu semintele de susan si praful de copt.
  4. Framanti putin aluatul, pana devine omogen.
  5. Il modelezi sub forma de sfera, il invelesti in folie si il introduci in frigider pentru aproximativ 2 ore.
  6. Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul.
  7. Cu un pahar de vin a carui gura o treci mereu prin faina, decupezi fursecuri rotunde, pe care le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Le coci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute.
  9. Cand se racesc, le ungi cu miere si le poti presara cu seminte de susan.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes