Pentru aluat iti trebuie:
- 400 g faina
- 300 g unt sau margarina
- 2 linguri untura
- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 g zahar tos
- 1 ou
- 1 albus
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
Pentru umplutura iti trebuie:
- 1 cana lapte
- 250 g seminte de mac
- 4 linguri zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- cate 1 lingura faina
- unt pentru tava
Pregatesti asa:
- Intr-un castron, freci untul si untura moi, la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
- Adaugi oul, albusul si ghimbirul macinat, apoi faina cernuta.
- Amesteci pana obtii un aluat omogen, pe care il invelesti in folie de plastic si il pastrezi la frigider pentru 30-40 de minute.
- Intre timp, fierbi macul in lapte cu zahar, pana cand semintele se inmoaie.
- lei vasul de pe foc si lasi macul sa se racoreasca, apoi incorporezi esenta de vanilie.
- Despachetezi aluatul si il intinzi.
- Ungi aluatul cu crema de mac, rulezi strans si il mai lasi la rece 40 de minute.
- Scoti rulada din frigider, o tai rondele si le asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Coci rondelele la foc mediu timp de 25 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu