Iti trebuie:
- 500 g faina
- 1 pachet de drojdie uscata
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 120 g unt
- 250 ml lapte
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 praf de sare
- 100 g gem de prune
- 50 g seminte de mac
- 100 g branza dulce
- 1 ou
- 1 albus
- 2 linguri zahar
- 50 g samburi de migdale
- Bati galbenusurile cu zaharul si adaugi laptele.
- Amesteci faina cu drojdia si sarea, adaugi untul incalzit, coaja de lamaie si laptele amestecat cu galbenusurile si zaharul.
- Framanti aluatul, pe care il lasi sa creasca 30 de minute.
- Branza dulce o amesteci cu oul si cu zaharul, iar gemul il amesteci cu macul dat prin masina de tocat.
- Intinzi o foaie pe care tai cu gura unui pahar banutii.
- Asezi intr-o tava unsa, apesi cu degetul mare in mijlocul fiecarui banut, ca sa obtii o adancitura.
- Ungi marginile cu albus batut si umpli adanciturile cu branza si cu gem.
- Decorezi cu samburi de migdale sau cu nuca si introduci la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu