skip to main |
skip to sidebar
Terina cu smochine si stafide
Iti trebuie:
- 1 kg smochine proaspete
- 3 gutui
- 225 g zahar
- 200 g stafide
- 150 g miez de nuca
- 40 g gelatina
Pregatesti asa:
- Puneti 750ml apa intr-un vas si adaugati zaharul si gutuile spalate si taiate in sferturi.
- Puneti vasul la fiert, la foc potrivit, pentru 25 minute.
- In acest timp, inmuiati gelatina intr-un pahar cu apa rece.
- Strecurati prin sita gutuile fierte si adaugati in lichidul obtinut gelatina, amestecati si lasati la racit.
- Daca folositi smochine uscate, puneti-le la inmuiat in apa calda.
- Daca folositi smochine proaspete, curatati-le de coaja si taiati-le in doua.
- Tapetati cu folie transparenta o tava de chec.
- Turnati pe fundul tavii un strat de sirop cu gelatina, peste care puneti un strat de miez de nuca, apoi puneti iar un strat uniform de gelatina de gutui.
- Puneti peste acesta un strat de smochine, peste care turnati gelatina de gutui si peste el un strat uniform de stafide.
- Repetati operatiunile pana cand se termina toate ingredientele.
- Ultimul strat trebuie sa fie din gelatina.
- Nivelati si acoperiti cu folie terina, apoi puneti-o la frigider pentru cel putin 6 ore.
- Inainte de servire, scoateti-o din frigider si taiati-o in felii.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu