skip to main |
skip to sidebar
Fursecuri cu nuci si stafide
Iti trebuie:
- 3 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 2 cani faina
- 1/2 fiola esenta
- de vanilie sau 1 plic zahar vanilinat
- coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
- cate 50 g stafide si miez de nuca pentru decor
Pregatesti asa:
- Pentru a doza cantitatile, folosesti o cana cu volumul de 250 ml.
- Mixezi ouale cu zaharul, pana cand cristalele se dizolva si obtii o crema omogena.
- Torni uleiul picatura cu picatura, ca la prepararea maionezei si mixezi in continuare.
- Adaugi treptat faina cernuta si aromele, omogenizand dupa fiecare ingredient.
- Tai miezul de nuca in bucati mari, cu ajutorul unui cutit.
- Tapetezi tava aragazului cu hartie de copt si pui cate o lingurita de compozitie, formand gramajoare la distante de 5-6 cm unele de altele.
- Presari pe fiecare gramajoara nuci sau stafide si le introduci in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru aproximativ 20 de minute, pana cand devin aurii.
- Le desprinzi cu ajutorul lamei cutitului si le lasi sa se raceasca pe o suprafata plana.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu