Fursecuri cu nuci si stafide

Iti trebuie:

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1/2  fiola esenta
  • de vanilie sau 1 plic zahar vanilinat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • cate 50 g stafide si miez de nuca pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Pentru a doza cantitatile, folosesti o cana cu volumul de 250 ml.
  2. Mixezi ouale cu zaharul, pana cand cristalele se dizolva si obtii o crema omogena.
  3. Torni uleiul picatura cu picatura, ca la prepararea maionezei si mixezi in continuare.
  4. Adaugi treptat faina cernuta si aromele, omogenizand dupa fiecare ingredient.
  5. Tai miezul de nuca in bucati mari, cu ajutorul unui cutit.
  6. Tapetezi tava aragazului cu hartie de copt si pui cate o lingurita de compozitie, formand gramajoare la distante de 5-6 cm unele de altele.
  7. Presari pe fiecare gramajoara nuci sau stafide si le introduci in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru aproximativ 20 de minute, pana cand devin aurii.
  8. Le desprinzi cu ajutorul lamei cutitului si le lasi sa se raceasca pe o suprafata plana.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes