skip to main |
skip to sidebar
Serbet de floare de salcam
Iti trebuie:
- 1 kg floare de salcam aleasa
- 1 kg zahar
- 3 pahare cu apa
- 1 lingurita zeama de lamaie.
Pregatesti asa:
- Fierbi intai cele 3 pahare cu apa si apoi oparesti floarea de salcam.
- Lasi sa fiarba acoperit, ca sa nu isi piarda parfumul, pana scade compozitia aproape la jumatate.
- Iei apoi un pahar si jumatate din siropul format, limpezit si strecurat, si il torni intr-o alta cratita, peste zahar.
- Fierbi compozitia mai intai la foc foarte mic pana se topeste zaharul, apoi dai focul iute.
- Iei spuma de cate ori se formeaza si stergi marginile cratitei cu o carpa curata, inmuiata in apa rece.
- Incerci siropul daca e legat dand drumul catorva picaturi intr-o ceasca de apa foarte rece.
- Daca picaturile nu se dizolva indata, serbetul e gata si il iei imediat de pe foc.
- Acoperi cratita cu o carpa uda si stoarsa bine si il lasi sa se racoreasca numai atat cat sa suporte degetul temperatura dulcetii.
- Amesteci apoi serbetul cu o lingura de lemn intr-o singura directie, pana isi schimba culoarea si devine ca un aluat potrivit de tare.
- Adaugi imediat, amestecand intruna, o lingurita de zeama de lamaie.
- Cand serbetul e gata, il pui direct cu lingura in borcane, indesandu-l bine ca sa nu ramana goluri de aer.
- Le acoperi apoi cu o folie de celofan si le legi cu sfoara.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu