Serbet de floare de salcam

Iti trebuie:

  • 1 kg floare de salcam aleasa
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Fierbi intai cele 3 pahare cu apa si apoi oparesti floarea de salcam.
  2. Lasi sa fiarba acoperit, ca sa nu isi piarda parfumul, pana scade compozitia aproape la jumatate.
  3. Iei apoi un pahar si jumatate din siropul format, limpezit si strecurat, si il torni intr-o alta cratita, peste zahar.
  4. Fierbi compozitia mai intai la foc foarte mic pana se topeste zaharul, apoi dai focul iute.
  5. Iei spuma de cate ori se formeaza si stergi marginile cratitei cu o carpa curata, inmuiata in apa rece.
  6. Incerci siropul daca e legat dand drumul catorva picaturi intr-o ceasca de apa foarte rece.
  7. Daca picaturile nu se dizolva indata, serbetul e gata si il iei imediat de pe foc.
  8. Acoperi cratita cu o carpa uda si stoarsa bine si il lasi sa se racoreasca numai atat cat sa  suporte degetul temperatura dulcetii.
  9. Amesteci apoi serbetul cu o lingura de lemn intr-o singura directie, pana isi schimba culoarea si devine ca un aluat potrivit de tare.
  10. Adaugi imediat, amestecand intruna, o lingurita de zeama de lamaie.
  11. Cand serbetul e gata, il pui direct cu lingura in borcane, indesandu-l bine ca sa nu ramana goluri de aer.
  12. Le acoperi apoi cu o folie de celofan si le legi cu sfoara.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes