skip to main |
skip to sidebar
Cornulete fragede cu nuca
Iti trebuie:
- 150 g unt
- 200 g faina
- 70 g zahar
- 70 g miez de nuca
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 plic zahar vanilinat
- 50 g zahar pudra
Pregatesti asa:
- Prajesti putin nucile in cuptor, apoi le macini fin.
- Freci spuma untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul, pana cand cristalele se dizolva.
- Adaugi treptat coaja de lamaie si faina.
- Framanti un aluat potrivit de tare, pe care il invelesti in folie si il pastrezi la rece 1 ora.
- Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul in strat de 5-6 mm.
- Il portionezi in patrate, pe care le modelezi sub forma de cornuri, cu mainile presarate cu faina.
- Le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si le coci la foc iute, in cuptorul preincalzit, timp de 10-12 minute.
- Calde, le rostogolesti prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu