Cornulete fragede cu nuca

Iti trebuie:

  • 150 g unt
  • 200 g faina
  • 70 g zahar
  • 70 g miez de nuca
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 50 g zahar pudra
Pregatesti asa:
  1. Prajesti putin nucile in cuptor, apoi le macini fin.
  2. Freci spuma untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul, pana cand cristalele se dizolva.
  3. Adaugi treptat coaja de lamaie si faina.
  4. Framanti un aluat potrivit de tare, pe care il invelesti in folie si il pastrezi la rece 1 ora.
  5. Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul in strat de 5-6 mm.
  6. Il portionezi in patrate, pe care le modelezi sub forma de cornuri, cu mainile presarate cu faina.
  7. Le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si le coci la foc iute, in cuptorul preincalzit, timp de 10-12 minute.
  8. Calde, le rostogolesti prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes