Iti trebuie:
- 125 g margarina
- 300 g smantana
- 1 plic zahar vanilat
- 1 esenta vanilie
- circa 500 g faina
- 3-4 linguri faina pentru modelat (pentru intins foile de aluat)
- zahar pudra
- 180 g faina de migdale (migdale macinate) sau nuca macinata
- 200 g gem de prune
- 50 g ciocolata cu lapte, rasa
- 2 linguri miere
- coaja rasa de la o 1/2 lamaie.
- Bati margarina, (moale, la temperatura camerei) impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.
- Adaugi smantana si bati in continuare.
- Pui faina treptat pana ce obtii un aluat legat, omogen.
- Dai la rece.
- Amesteci toate ingredientele, lasi la rece, imparti aluatul in 8 parti si fiecare foaie o imparti in 8 triunghiuri. Asezi cate o bila din umplutura facuta si rulezi.
- Asezi cornuletele pe o hartie de copt, in tava de aragaz.
- Coci si pudrezi (imediat) cu ajutorul unei coli de hartie unde ai pus zaharul.
- Rastorni cornuletele fierbinti in zaharul pudra.
Pregatire: 80 minute


0 Comments:
Trimiteți un comentariu