Cornulete speciale

Iti trebuie:

  • 125 g margarina
  • 300 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • circa 500 g faina
  • 3-4 linguri faina pentru modelat (pentru intins foile de aluat)
  • zahar pudra
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 180 g faina de migdale (migdale macinate) sau nuca macinata
  • 200 g gem de prune
  • 50 g ciocolata cu lapte, rasa
  • 2 linguri miere
  • coaja rasa de la o 1/2 lamaie.
Pregatesti aluatul asa: 
  1. Bati margarina, (moale, la temperatura camerei) impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.
  2. Adaugi smantana si bati in continuare.
  3. Pui faina treptat pana ce obtii un aluat legat, omogen.
  4. Dai la rece.
Pregatesti umplutura asa: 
  1. Amesteci toate ingredientele, lasi la rece, imparti aluatul in 8 parti si fiecare foaie o imparti in 8 triunghiuri. Asezi cate o bila din umplutura facuta si rulezi.
  2. Asezi cornuletele pe o hartie de copt, in tava de aragaz.
  3. Coci si pudrezi (imediat) cu ajutorul unei coli de hartie unde ai pus zaharul.
  4. Rastorni cornuletele fierbinti in zaharul pudra.
Portii: 6 portii
Pregatire: 80 minute

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes