Pentru aluat iti trebuie:
- 400 g faina
- 200 ml lapte
- 20 g drojdie
- 2 linguri zahar
- 2 galbenusuri
- 80 g margarina
Pentru umplutura iti trebuie:
- 200 g nuci macinate
- 525 ml lapte
- 200 g zahar
- 3 linguri gris
- coaja de la 1 lamaie
- 1 galbenus.
Pregatesti asa:
- Cerni faina intr-un vas, iar in mijloc faci o adancitura in care pui maiaua: drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.
- Dupa ce maiaua a crescut, incorporezi galbenusurile si laptele caldut ramas.
- Framanti aluatul adaugand treptat margarina topita, calduta.
- Acoperi vasul si lasi aluatul sa creasca.
- Intre timp, pregatesti umplutura: fierbi grisul cu 500 ml lapte si 180 g zahar, pentru 5 minute.
- lei vasul de pe foc si adaugi nucile si aroma.
- Intinzi aluatul in foaie de 5-6 mm si tai triunghiuri inalte.
- Asezi spre baza cate o lingura de umplutura si rulezi spre varf, apoi dai forma de cornulet.
- Bati galbenusul cu restul de zahar si lapte, apoi ungi cornuletele.
- Dupa ce au crescut la cald 20 de minute, le coci la foc mijlociu, pana se rumenesc.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu