Cornuri cu nuci

Pentru aluat iti trebuie:

  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 80 g margarina
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g nuci macinate
  • 525 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri gris
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 galbenus.
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un vas, iar in mijloc faci o adancitura in care pui maiaua: drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.
  2. Dupa ce  maiaua a crescut, incorporezi galbenusurile si laptele caldut ramas.
  3. Framanti aluatul adaugand treptat margarina topita, calduta.
  4. Acoperi vasul si lasi aluatul sa creasca.
  5. Intre timp, pregatesti umplutura: fierbi grisul cu 500 ml lapte si 180 g zahar, pentru 5 minute.
  6. lei vasul de pe foc si adaugi nucile si aroma.
  7. Intinzi aluatul in foaie de 5-6 mm si tai triunghiuri inalte.
  8. Asezi spre baza cate o lingura de umplutura si rulezi spre varf, apoi dai forma de cornulet.
  9. Bati galbenusul cu restul de zahar si lapte, apoi ungi cornuletele.
  10. Dupa ce au crescut la cald 20 de minute, le coci la foc mijlociu, pana se rumenesc.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes