skip to main |
skip to sidebar
Serbet in doua culori
Iti trebuie:
- 1 kg zahar
- 300 ml suc de portocale
- 300 ml suc de capsuni
- zeama de lamaie.
Pregatesti asa:
- Strecori sucul de portocale, ca sa nu ramana pulpa din fruct.
- Faci un sirop din 500 g zahar si sucul deportocala si il fierbi intr-un tuci, la foc potrivit, indepartand spuma.
- Stergi din cand in cand peretii tuciului cu un servet umed, ca sa nu ramana broboane de zahar.
- Cand siropul s-a legat (cand dai drumul unei picaturi intr-un pahar cu apa rece, siropul nu trebuie sa se dizolve), iei vasul de pe foc, il pui la racit in apa rece si cand s-a racorit il freci cu o lingura de lemn, intr-un singur sens, pana devine de consistenta unui aluat.
- La sfarsit adaugi o lingurita de zeama de lamaie.
- Torni serbetul in doua borcane (jumatate, nu le umpli) si le pastrezi la temperatura camerei.
- Storci capsunile intr-un tifon, amesteci sucul rezultat cu 500 grame zahar.
- Pui la fiert pana se leaga siropul, lasi sa se racoreasca, bati bine cu mixerul, adaugi putina zeama de Iamaie si torni in borcane peste serbet.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu