Fursecuri cu nuca

Iti trebuie:

  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua plus 2 galbenusuri (de la umplutura)
  • 3 linguri smantana
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (aproximativ 500 g).
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 portocala
  • 2 albusuri
  • 6 linguri zahar.
Pregatesti asa:
  1. Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale si galbenusurile, smantana, praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.
  2. Se framanta un aluat potrivit de tare.
  3. Albusurile se bat spuma cu patru linguri de zahar, se adauga miezul de nuca macinat si coaja de portocala.
  4. Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat, se aseaza amestecul de nuca si se ruleaza.
  5. Se taie felii groase de 2 centimetri, se preseaza putin fiecare felie si se pun la copt, intr-o tava unsa cu ulei, pentru 20-25 de minute.
  6. Cand se scot din cuptor, se ung cu zeama de portocala amestecata cu doua linguri de zahar.
Portii: 10 bucati
Pregatire: 60 minute

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes