Iti trebuie:
- 150 g unt
- 150 g zahar pudra
- 2 oua plus 2 galbenusuri (de la umplutura)
- 3 linguri smantana
- 1 esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- faina cat cuprinde (aproximativ 500 g).
- 1 cana miez de nuca
- 1 portocala
- 2 albusuri
- 6 linguri zahar.
- Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale si galbenusurile, smantana, praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.
- Se framanta un aluat potrivit de tare.
- Albusurile se bat spuma cu patru linguri de zahar, se adauga miezul de nuca macinat si coaja de portocala.
- Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat, se aseaza amestecul de nuca si se ruleaza.
- Se taie felii groase de 2 centimetri, se preseaza putin fiecare felie si se pun la copt, intr-o tava unsa cu ulei, pentru 20-25 de minute.
- Cand se scot din cuptor, se ung cu zeama de portocala amestecata cu doua linguri de zahar.
Pregatire: 60 minute



0 Comments:
Trimiteți un comentariu