skip to main |
skip to sidebar
Serbet de cirese amare
Iti trebuie:
- 1 kg cirese negre
- 1 kg zahar
- 1/2 paahr cu apa
- zeama de la jumatate de lamaie.
Pregatesti asa:
- Pasezi ciresele amare, pisezi si samburii si le pui pe toata sa fiarba cu apa, dar numai pentru 15 minute.
- Iei de pe foc, lasi sa se raceasca si strecori zeama printr-un tifon.
- Pui apoi 1 si 1/2 pahar de zeama impreuna cu zaharul in cratita de dulceata si le lasi sa fiarba.
- Iei spuma cu o lingura de cate ori se formeaza, iar cand e aproape gata adaugi zeama de lamaie si mai lasi pana se leaga bine siropul.
- Il iei de pe foc, il lasi sa se racoreasca, apoi freci cu facaletul sau cu o lingura de lemn pana devine o pasta fina.
- Il pui la borcane pe care le asezi in camara.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu