skip to main |
skip to sidebar
Baton cu stafide si nuci
Iti trebuie:
- 1 kg rahat
- 500 g biscuiti populari
- 200 ml lapte
- 250 g miez de nuca
- 200 g stafide
- 50 ml rom
- 100 g margarina
Pregatesti asa:
- Inmoi stafidele in rom si apa calduta cat sa le acopere.
- Tai rahatul in cubulete, iar nucile marunt, cu un cutit bine ascutit.
- Incalzesti laptele si adaugi jumatate din cantitatea de rahat.
- Amesteci pana cand rahatul se topeste.
- Ambalezi biscuitii intr-o punga si ii zdrobesti cu un sucitor.
- Pastrezi 2-3 linguri de biscuiti zdrobiti, iar restul ii adaugi in siropul cu lapte, impreuna cu stafidele scurse si nucile.
- Omogenizezi si lasi amestecul sa se raceasca, apoi incorporezi margarina.
- Pe un celofan, presari biscuitii ramasi.
- Pui deasupra pasta si rulezi cu grija.
- Introduci batonul la rece, pentru cel putin 3 ore. Il tai in felii groase de 1 1/2 -2 cm.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu