Baton cu stafide si nuci

Iti trebuie:

  • 1 kg rahat
  • 500 g biscuiti populari
  • 200 ml lapte
  • 250 g miez de nuca
  • 200 g stafide
  • 50 ml rom
  • 100 g margarina
Pregatesti asa:
  1. Inmoi stafidele in rom si apa calduta cat sa le acopere.
  2. Tai rahatul in cubulete, iar nucile marunt, cu un cutit bine ascutit.
  3. Incalzesti laptele si adaugi jumatate din cantitatea de rahat.
  4. Amesteci pana cand rahatul se topeste.
  5. Ambalezi biscuitii intr-o punga si ii zdrobesti cu un sucitor.
  6. Pastrezi 2-3 linguri de biscuiti zdrobiti, iar restul ii adaugi in siropul cu lapte, impreuna cu stafidele scurse si nucile.
  7. Omogenizezi si lasi amestecul sa se raceasca, apoi incorporezi margarina.
  8. Pe un celofan, presari biscuitii ramasi.
  9. Pui deasupra pasta si rulezi cu grija.
  10. Introduci batonul la rece, pentru cel putin 3 ore. Il tai in felii groase de 1 1/2 -2 cm.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes