Pentru aluat iti trebuie:
- 250 g faina integrala
- 250 g faina alba
- 30 g drojdie
- 1 lingura zahar pudra
- 3 linguri lapte caldut
- 200 g unt
- 4 oua
- 1/2 lingurita sare
- 2 galbenusuri pentru uns.
Pregatesti asa:
- Cerni faina intr-un vas si faci o adancitura in mijloc.
- Adaugi drojdia si faci o gramajoara, alaturi de zahar, lapte si putina faina.
- Acoperi si lasi la crescut timp de 15 minute.
- Untul il topesti intr-un vas, il lasi la racit si il adaugi apoi peste faina alaturi de oua si sare.
- Incorporezi treptat amestecul in gramajoara de aluat crescut.
- Framanti aluatul pana ce va face basicute si se va dezlipi de peretii vasului.
- Acoperi si-l lasi sa creasca timp de 30 de minute.
- Din aluat modelezi un rulou pe care-l tai in 20 de bucati egale.
- Fiecare bucata o mai tai in doua si din fiecare bucatica modelezi cate o biluta, cu mana data prin faina.
- Deci 20 + 20 de bucati.
- Ungi formele cu unt si asezi bilele mari in ele.
- Apesi centrul cu degetul, iar in adancitura formata asezi cate o bila mica.
- Lasi sa creasca circa 90 de minute.
- Preincalzesti cuptoul la 220 de grade Celsius.
- Ungi briosele cu galbenus, asezi formele in tava mare si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu