skip to main |
skip to sidebar
Piept de pui in sos de vin si rodie
Iti trebuie:
- 1 kg de piept dezosat de pui
- 1 pahar cu vin alb
- 4 linguri cu ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 3 fire de patrunjel tocat
- sare
- piper
- cimbru
Pentru sos iti trebuie:
- zeama de la o rodie mare
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri cu miere de albine
- 2 linguri cu zahar
- 1 praf de piper macinat
- 1 praf de scortisoara
Pregatesti asa:
- Pieptul de pui se condimenteaza cu ulei, sare si piper si se pune in tigaie cu vinul, usturoiul fasii, patrunjelul maruntit si cimbrul pentru 15 minute.
- Carnea se pune apoi la cuptor intr-un vas cu o cana de apa si condimente.
- Pastreaza sosul.
- Pune pe foc zaharul, lasa-l sa se caramelizeze, adauga peste el zeama stoarsa de la rodie si zeama de lamaie.
- Dupa ce fierbi totul cinci minute, adaugi mierea de albine, piperul si scortisoara si lasi sa fiarba inca 2 minute.
- Scoate pieptul de pui din cuptor, taie felii din el si asaza totul pe farfurie.
- Pune cu o lingura sosul de rodie si orneaza farfuria cu seminte de rodie si fire proaspete de patrunjel si cimbru.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu