skip to main |
skip to sidebar
Friptura de vitel cu sos de portocale
Iti trebuie:
- 1 bucata muschi de vitel, de aprox. 1 kg
- 2 portocale
- 1 pahar vin alb
- 4-5 cepe
- 50 ml ulei
- 2-3 morcovi
- 3-4 rosii
- 1 capatana de usturoi
- condimente din legume deshidratate
- piper
Pregatesti asa:
- Cureti usturoiul.
- Speli muschiul, il usuci cu un servet si il asezi in tava.
- Il impanezi cu felioare de usturoi si il crestezi din loc in loc.
- In crestaturile formate, pui felii de portocala.
- Cureti legumele, le tai in bucati mari si le pui in tava, in jurul bucatii de carne.
- Stropesti carnea cu uleiul, dupa care presari condimente din legume si piper dupa gust, atat pe carne, cat si peste legume.
- Torni in tava doua cani cu apa si acoperi tava cu folie de aluminiu, strangand-o bine pe marginile tavii.
- Introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 1 ora.
- Cand carnea este patrunsa, indepartezi cu grija folia, stropesti friptura cu vinul si o dai din nou la cuptor, sa se rumeneasca, pentru 20 de minute.
- Ai grija ca, din cand in cand, sa stropesti friptura cu sosul din tava, in acest fel carnea imprumutand discret aroma vinului.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu