skip to main |
skip to sidebar
Friptura de pui cu sos de vin
Iti trebuie:
- 4 pulpe de pui
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 150 ml vin alb
- 2 lg bulion
- 2 catei usturoi sare
- piper
Pregatesti asa:
- Punem pulpele de pui intr-o tava.
- Pui cca 50-70 ml apa, sare, piper, putin condiment iute si le dam la cuptor pt cca 20-25 de minute.
- Intre timp curatam legumele si le taiem bucati potrivite (cepele in 4-6, morcovul rondele mai groase, ardeiul cuburi mai mari).
- Dupa cele 20 de minute punem legumele in tava peste carne, punem si vinul (nu punem usturoiul, il vom pune spre sfarsit).
- Intoarcem pulpele pe cealalta parte, si dam din nou la cuptor pentru cca 30 min.
- Dupa cele 30 de minute, intoarcem din nou pulpele si mai intoarcem si legumele sa se patrunda bine.
- Mai lasam cca 15 minute.
- Carnea ar trebui deja sa fie facuta.
- Scoatem carnea din tava, o pastram calda, o acoperim cu ceva si punem peste legumele ramase in tava, 2 lg de bulion amestecate cu 4-5 lg de vin pentru a il dilua, taiem si ustuoiul in 2-3 si il punem si pe el.
- Mai dam la cuptor pt inca aprox 15 minute.
- Scoatem tava de la cuptor, lasam putin sa se raceasca, varsam continutul in vasul blenderului de mana sau intr-un bol.
- Daca este prea multa grasime in tava, aceasta se va ridica deasupra legumelor odata turnate in bol si puteti lua excesul cu o lingura.
- Mixam totul cu blenderul vertical de mana sau in cana blenderului pana se face o pasta fina.
- Daca vi se pare ca aveti in tava prea mult lichid, nu il puneti pe tot, mai puteti adauga dupa ce ati pasat legumele ca sa obtineti consistenta dorita.
- Punem peste pulpe si servim.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu