Friptura de pui cu sos de vin

Iti trebuie:

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 150 ml vin alb
  • 2 lg bulion
  • 2 catei usturoi sare
  • piper
Pregatesti asa: 
  1. Punem pulpele de pui intr-o tava.
  2. Pui cca 50-70 ml apa, sare, piper, putin condiment iute si le dam la cuptor pt cca 20-25 de minute.
  3. Intre timp curatam legumele si le taiem bucati potrivite (cepele in 4-6, morcovul rondele mai groase, ardeiul cuburi mai mari).
  4. Dupa cele 20 de minute punem legumele in tava peste carne, punem si vinul (nu punem usturoiul, il vom pune spre sfarsit).
  5. Intoarcem pulpele pe cealalta parte, si dam din nou la cuptor pentru cca 30 min.
  6. Dupa cele 30 de minute, intoarcem din nou pulpele  si mai intoarcem si legumele sa se patrunda bine.
  7. Mai lasam cca 15 minute.
  8. Carnea ar trebui deja sa fie facuta.
  9. Scoatem carnea din tava, o pastram calda, o acoperim cu ceva si punem peste legumele ramase in tava, 2 lg de bulion amestecate cu 4-5 lg de vin pentru a il dilua, taiem si ustuoiul in 2-3 si il punem si pe el.
  10. Mai dam la cuptor pt inca aprox 15 minute.
  11. Scoatem tava de la cuptor, lasam putin sa se raceasca, varsam continutul in vasul blenderului de mana sau intr-un bol.
  12. Daca este prea multa grasime in tava, aceasta se va ridica deasupra legumelor odata turnate in bol si puteti lua excesul cu o lingura.
  13. Mixam totul cu blenderul vertical de mana sau in cana blenderului pana se face o pasta fina.
  14. Daca vi se pare ca aveti in tava prea mult lichid, nu il puneti pe tot, mai puteti adauga dupa ce ati pasat legumele ca sa obtineti consistenta dorita.
  15.  Punem peste pulpe si servim.
  16. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes