skip to main |
skip to sidebar
Rata umpluta cu piept de pui
Iti trebuie:
- 1 rata
- 400 g piept de pui
- 4 fire de ceapa verde
- 2 oua
- 2-3 mere
- 2 portocale
- 4 felii de paine
- sare
- piper
- nucsoara
- 1 lingura amidon
- 2 linguri mustar
- 2 linguri miere
- 2 linguri unt
Pregatesti asa:
- Speli bine rata, o stergi cu un prosop de bucatarie si o ungi in interior cu mustar, condimentezi cu sare si piper si o lasi la rece pentru 30 de minute.
- Cureti ceapa, o toci, o calesti in untul incins si stingi cu zeama de la o portocala.
- Speli pieptul de pui ,o cureti de pielite si o treci prin masina de tocat carne.
- Amesteci carnea de pui cu ceapa, painea inmuiata si stoarsa, un mar taiat cubulete, coaja
- rasa de portocala, sare, piper si nucsoara dupa gust.
- Presari uniform interiorul ratei cu amidon, apoi introduci umplutura si cosi rata.
- Asezi rata in tava, torni un pahar cu apa si pui marul ramas taiat in felii groase.
- Acoperi tava cu folie de aluminiu si introduci in cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o ora.
- Amesteci 3 linguri de sos din tava cu mierea, mustarul ramas si zeama de la o portocala.
- Ungi rata cu acest amestec si o introduci din nou in cuptor, pentru 30 de minute, timp in care o stropesti de cateva ori.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu