skip to main |
skip to sidebar
Friptura de porc cu garnitura de legume
Iti trebuie:
- 1,5 kg de carne de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa)
- un morcov
- un pastarnac
- 2 cepe
- 300-350 g de mazare (proaspata, conservata sau congelata)
- o lingurita de miere
- 2 linguri de otet rosu
- 3-4 linguri de ulei
- o lingura de ulei de masline
- o lingurita de boia dulce
- un varf de cutit boia iute
- 3-4 foi de dafin
- 500 ml de bere blonda
- 2 linguri de ketchup
- 3 lingurite de zahar
- unt cat o nuca
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 legatura de marar
- sare
- piper
- cimbru
Pregatesti asa:
- Speli si feliezi carnea, apoi o asezi intr-o tava mai inaltuta.
- Cureti legumele si le tai bastonase, apoi le asezi langa carne.
- Decorezi cu cateva boabe de mazare si feliute de ardei rosu.
- Ungi carnea cu ketchup, torni berea, uleiul (nu si cel de masline) si o lingura de otet, adaugi doua lingurite de zahar, foile de dafin, pudrezi cu sare, piper, cimbru, adaugi 1/2 litru de apa si dai tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru o ora si jumatate.
- Din cand in cand, verifici sa nu se arda, eventual micsorezi focul si completezi zeama cu putina bere sau apa.
- Mai stropesti carnea cu sosul din tava.
- Intre timp, cureti cepele, tai rondele si le pui la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline, mierea, otetul rosu, boiaua iute si dulce.
- Adaugi putina apa si lasi pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii.
- Pui mazarea la calit in unt, adaugi 50-60 ml apa, sare si piper, zaharul ramas, mararul tocat si o lasi la foc mic pentru 10-15 minute, pana scade zeama.
- Amesteci din cand in cand cu o lingura de lemn.
- Verifici cat de moale este carnea, daca mai trebuie, o lasi la rumenit inca 10-15 minute.
- Scoti tava din cuptor.
- Asezi pe farfurii felii de carne, legume din tava, cate o lingura de boabe de mazare, putin sos de la carne si inele de ceapa glasata.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu