Iti trebuie:
- 1 cocos
- 700 ml vin rosu
- 400 g piept de porc crud uscat
- 2 linguri untura
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- 200 g arpagic
- 2 fire tulpina de telina
- 4 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 5 catei de usturoi
- 4 crengute de cimbru
- 4 foi de dafin
- 50 g unt
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 ml cognac
- 1 lingura faina
- sare
- piper.
- Curatati cocosul, parliti-l la flacara, spalati-l si taiati-lin bucati potrivite.
- Curatati legumele, spalati-le si taiati-le in cubulete.
- Puneti intr-un castron incapator bucatile de carne, legumele tocate, tulpina de telina tocata, usturoiul tocat, foile de dafin, cimbrul si 1 lingurita boabe de piper.
- Turnati in castron vinul, astfel incat sa acopere totul, acoperiti castronul cu folie si puneti-l la frigider pentru cel putin 24 de ore.
- Taiati pieptul de porc in feliute de circa 5mm grosime si prajiti-le in untura pana cand se rumenesc bine si devin crocante.
- Scoateti-le pe o farfurie si in untura ramasa prajiti bucatile de carne marinate pana cand se rumenesc bine pe toate partile.
- Puneti cognac-ul si dati-i foc, apoi cand alcoolul se evapora, adaugati legumele si marinata in care au stat bucatile de carne.
- Acoperiti cu un capac si fierbeti totul la foc mic circa 60 de minute.
- Scoateti bucatile de carne si legumele pe un platou, acoperiti-le si pastrati-le la cald.
- Strecurati zeama ramasa, adaugati untul si faina desfacuta in putina apa si mai fierbeti sosul pana cand incepe sa se ingroase.
- Serviti bucatile de carne cu garnitura de legume, feliute de piept de porc prajite, totul stropit cu sos si presarat cu patrunjel tocat marunt.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu