Friptura asiatica de pui

Iti trebuie:

  • 1 pui
  • 4 catei de utsuroi
  • 1 lamaie
  • curry
  • oregano
  • busuioc
  • miere de albine
  • sare
  • boabe de piper
  • 2 rodii
Pregatesti asa:
  1. Speli bine puiul, il tamponezi cu servetele de bucatarie si il condimentezi bine cu sare si piper, atat pe exterior cat si pe interior.
  2. In acest timp lasi puiul la frigider.
  3. Intr-un bol mai mare, pregatesti o marinata din: sucul de la o rodie, coaja de la lamaie si zeama de la o jumatate de lamaie.
  4. Adaugi cate o lingurita de curry, oregano, busuioc, 2 linguri de miere de albine si amesteci usor.
  5. Ungi puiul cu aceasta marinata si il mai lasi la rece macar 2 ore, acoperit cu folie alimentara.
  6. Scoti vasul din frigider si il mai lasi o ora la temperatura camerei, inainte de coacere.
  7. Inainte sa il introduci in cuptor, strivesti 4 catei de usturoi si ii pui in interiorul puiului.
  8. Ungi un vas termorezistent cu foarte putin ulei si asezi puiul pe mijloc.
  9. Torni marinata si completezi cu o cescuta de apa.
  10. Acoperi vasul cu folie de pergament si dai ia cuptor, la foc mediu, timp de 1 ora.
  11. Scoti apoi folia, arunci cateva seminte de rodii peste pui, torni si suc de rodii si reintroduci puiul la cuptor, pana se rumeneste frumos.
  12. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes