Iti trebuie:
- Speli bine puiul, il tamponezi cu servetele de bucatarie si il condimentezi bine cu sare si piper, atat pe exterior cat si pe interior.
- In acest timp lasi puiul la frigider.
- Intr-un bol mai mare, pregatesti o marinata din: sucul de la o rodie, coaja de la lamaie si zeama de la o jumatate de lamaie.
- Adaugi cate o lingurita de curry, oregano, busuioc, 2 linguri de miere de albine si amesteci usor.
- Ungi puiul cu aceasta marinata si il mai lasi la rece macar 2 ore, acoperit cu folie alimentara.
- Scoti vasul din frigider si il mai lasi o ora la temperatura camerei, inainte de coacere.
- Inainte sa il introduci in cuptor, strivesti 4 catei de usturoi si ii pui in interiorul puiului.
- Ungi un vas termorezistent cu foarte putin ulei si asezi puiul pe mijloc.
- Torni marinata si completezi cu o cescuta de apa.
- Acoperi vasul cu folie de pergament si dai ia cuptor, la foc mediu, timp de 1 ora.
- Scoti apoi folia, arunci cateva seminte de rodii peste pui, torni si suc de rodii si reintroduci puiul la cuptor, pana se rumeneste frumos.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu