Desert cu bezea

Pentru blat iti trebuie:

  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
Pentru crema iti trebuie:
  • 5 oua
  • 250 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 esente de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 1 cana lapte dulce
Pentru bezea iti trebuie:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar.
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat amesteci toate ingredientele si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi 30 de minute la rece.
  2. Intinzi aluatul intr-o tava, imbracand si peretii acesteia.
  3. Separat,  mixezi  galbenusurile  cu   zaharul, laptele, branza, esenta de vanilie si faina, dupa care incorporezi usa albusurile batute spuma tare.
  4. Torni compozitia peste aluatul din tava si introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, pana se intareste crema.
  5. Pentru bezea, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat batand continuu pana se topeste complet si se formeaza bezeaua.
  6. Scoti tava si, cu ajutorul unei linguri, adaugi bezeaua.
  7. Introduci prajitura din nou la cuptor, dai flacara foarte mica si intredeschizi usa cuptorului pana se caramelizeaza usor bezeaua.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes