skip to main |
skip to sidebar
Desert cu bezea
Pentru blat iti trebuie:
- 150 g unt
- 3 oua
- 400 g faina
- 100 g zahar
- 100 ml apa
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 pliculet zahar vanilat
Pentru crema iti trebuie:
- 5 oua
- 250 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 2 esente de vanilie
- 3 linguri faina
- 1 cana lapte dulce
Pentru bezea iti trebuie:
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar.
Pregatesti asa:
- Pentru blat amesteci toate ingredientele si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi 30 de minute la rece.
- Intinzi aluatul intr-o tava, imbracand si peretii acesteia.
- Separat, mixezi galbenusurile cu zaharul, laptele, branza, esenta de vanilie si faina, dupa care incorporezi usa albusurile batute spuma tare.
- Torni compozitia peste aluatul din tava si introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, pana se intareste crema.
- Pentru bezea, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat batand continuu pana se topeste complet si se formeaza bezeaua.
- Scoti tava si, cu ajutorul unei linguri, adaugi bezeaua.
- Introduci prajitura din nou la cuptor, dai flacara foarte mica si intredeschizi usa cuptorului pana se caramelizeaza usor bezeaua.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu