skip to main |
skip to sidebar
Muschi de porc cu garnitura de piure de telina
Iti trebuie:
- 800 g muschi de porc
- 200 mi vin alb
- 1 lingura otet balsamic
- 2 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 varf cutit de nucsoara
- sare
- piper
Pentru garnitura iti trebuie:
- 2 teline mari
- 4 cartofi
- 100 g smantana
- 1 lingura unt
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Amesteci intr-un castron vinul, otetul, cateii de usturoi taiati in jumatati, foaia de dafin, nucsoara, cimbrul, sarea si piperul.
- Pui muschiul in castron si il stropesti cu sosul, apoi il pastrezi in frigider 1 ora.
- Scoti carnea din amestec, o asezi intr-o tava unsa cu ulei si o stropesti cu amestecul in care a stat la macerat.
- Introduci vasul in cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute.
- Periodic, stropesti carnea cu sosul format.
- Cureti cartofii si telina, le tai cuburi si le fierbi in apa usor sarata.
- Le scurgi, le zdrobesti si le amesteci cu untul, smantana, piper si sare dupa gust.
- Servesti feliile de muschi stropite cu sos, langa acest piure fin.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu