Muschi de porc cu garnitura de piure de telina

Iti trebuie:

  • 800 g muschi de porc
  • 200 mi vin alb
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 varf cutit de nucsoara
  • sare
  • piper
Pentru garnitura iti trebuie:
  • 2 teline mari
  • 4 cartofi
  • 100 g smantana
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Amesteci intr-un castron vinul, otetul, cateii de usturoi taiati in jumatati, foaia de dafin, nucsoara, cimbrul, sarea si piperul.
  2. Pui muschiul in castron si il stropesti cu sosul, apoi il pastrezi in frigider 1 ora.
  3. Scoti carnea din amestec, o asezi intr-o tava unsa cu ulei si o stropesti cu amestecul in care a stat la macerat.
  4. Introduci vasul in cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute.
  5. Periodic, stropesti carnea cu sosul format.
  6. Cureti cartofii si telina, le tai cuburi si le fierbi in apa usor sarata.
  7. Le scurgi, le zdrobesti si le amesteci cu untul, smantana, piper si sare dupa gust.
  8. Servesti feliile de muschi stropite cu sos, langa acest piure fin.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes