Desert rafinat

Pentru blat iti trebuie:

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 80 g unt
  • 8 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 praf de sare
Pentru sirop iti trebuie:
  • 250 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta rom
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 5 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 300 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 esenta de rom
  • 200 g capsuni sau alte fructe.
Pregatesti asa:
  1. Topesti ciocolata si untul separat.
  2. Bati albusurile spuma cu sare si cu jumatate din zahar.
  3. Restul de zahar il amesteci cu galbenusurile.
  4. Pui galbenusurile treptat peste albusuri, apoi untul si ciocolata.
  5. Adaugi faina in ploaie, amestecand de jos in sus.
  6. Pui compozitia intr-o tava de tort si coci aproximativ 20 de minute.
  7. Bati albusurile spuma cu zaharul, esenta si adaugi galbenusurile rand pe rand.
  8. Bati frisca (opresti pentru decor) si o amesteci cu albusurile si  galbenusurile.
  9. Inmoi gelatina in apa, o dizolvi pe foc si topesti ciocolata.
  10. Pui gelatina si ciocolata peste frisca.
  11. Fierbi siropul, maruntesti fructele (opresti o mana pentru decor) si le amesteci in crema de ciocolata.
  12. Tai blatul in doua, stropesti fiecare bucata cu sirop, pui crema la mijloc, deasupra frisca si nivelezi.
  13. Ornezi cu frisca oprita si decorezi tortul cu fructele ramase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes