skip to main |
skip to sidebar
Desert rafinat
Pentru blat iti trebuie:
- 250 g ciocolata amaruie
- 80 g unt
- 8 albusuri
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 120 g faina
- 1 praf de sare
Pentru sirop iti trebuie:
- 250 ml apa
- 50 g zahar
- 1 esenta rom
Pentru crema iti trebuie:
- 300 g ciocolata neagra
- 5 galbenusuri
- 2 albusuri
- 300 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 2 pliculete gelatina
- 1 esenta de rom
- 200 g capsuni sau alte fructe.
Pregatesti asa:
- Topesti ciocolata si untul separat.
- Bati albusurile spuma cu sare si cu jumatate din zahar.
- Restul de zahar il amesteci cu galbenusurile.
- Pui galbenusurile treptat peste albusuri, apoi untul si ciocolata.
- Adaugi faina in ploaie, amestecand de jos in sus.
- Pui compozitia intr-o tava de tort si coci aproximativ 20 de minute.
- Bati albusurile spuma cu zaharul, esenta si adaugi galbenusurile rand pe rand.
- Bati frisca (opresti pentru decor) si o amesteci cu albusurile si galbenusurile.
- Inmoi gelatina in apa, o dizolvi pe foc si topesti ciocolata.
- Pui gelatina si ciocolata peste frisca.
- Fierbi siropul, maruntesti fructele (opresti o mana pentru decor) si le amesteci in crema de ciocolata.
- Tai blatul in doua, stropesti fiecare bucata cu sirop, pui crema la mijloc, deasupra frisca si nivelezi.
- Ornezi cu frisca oprita si decorezi tortul cu fructele ramase.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu