Iti trebuie:
- 1 pui ( 1,5 kg )
- 100 g costita fumata
- 40 ml ulei
- 40 ml vin
- supa de pasare
- cimbru
- sare
- piper
- Pentru sos iti trebuie:
- 250 g smantana
- 1 paharel vin alb
- 1 lamaie
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat marunt.
Pregatesti asa:
- Speli bine puiul, il portionezi, il ungi cu unt si il condimentezi cu sare si piper.
- Pui intr-o cratita bucatile de pui cu costita afumata taiata marunt.
- Acoperi cratita si o dai la cuptor.
- Cat timp se face carnea, torni vinul amestecat cu supa de legume.
- Stropesti periodic bucatile de carne cu sosul format.
- Fierbi tare 2 oua, le cureti de coaja si separi galbenusul de albus.
- Pentru sos, freci galbenusurile cu vinul turnat putin cate putin si cu sucul de lamaie.
- Sosul obtinut il torni peste carne cand este bine facuta si o mai lasi 10 minute la cuptor.
- In smantana, pui piper dupa gust, o torni peste friptura si o mai lasi la cuptor putin timp.
- Presari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu