Friptura de pui cu sos de smantana

Iti trebuie:

  • 1 pui ( 1,5 kg )
  • 100 g costita fumata
  • 40 ml ulei
  • 40 ml vin
  • supa de pasare
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Pentru sos iti trebuie:
  • 250 g smantana
  • 1 paharel vin alb
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt.
Pregatesti asa:
  1. Speli bine puiul, il portionezi, il ungi cu unt si il condimentezi cu sare si piper.
  2. Pui intr-o cratita bucatile de pui cu costita afumata taiata marunt.
  3. Acoperi cratita si o dai la cuptor.
  4. Cat timp se face carnea, torni vinul amestecat cu supa de legume.
  5. Stropesti periodic bucatile de carne cu sosul format.
  6. Fierbi tare 2 oua, le cureti de coaja si separi galbenusul de albus.
  7. Pentru sos, freci galbenusurile cu vinul turnat putin cate putin si cu sucul de lamaie.
  8. Sosul obtinut il torni peste carne cand este bine facuta si o mai lasi 10 minute la cuptor.
  9. In smantana, pui piper dupa gust, o torni peste friptura si o mai lasi la cuptor putin timp.
  10. Presari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes