Friptura de pui aromata

Iti trebuie:
  • 1 pui
  • 40 g unt
  • 500 g cartofi
  • 4 cepe
  • o cana vin alb
  • 200 g mazare congelata
  • 1 lingura ierburi provence
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli puiul, il stergi si il condimentezi cu sare si piper, apoi il asezi in tava unsa cu unt.
  2. Cureti si speli legumele.
  3. Tai cartofii in cubulete.
  4. Asezi in jurul puiului cubuletele de cartofi si cepele intregi.
  5. Sarezi si condimentezi puiul si legumele, torni peste ele untul topit, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
  6. Dupa 30 de minute, scoti tava din cuptor, intorci puiul, il stropesti cu vinul alb si il introduci din nou in cuptor.
  7. Dupa alte 30 de minute, scoti din nou tava, intorci puiul, adaugi mazarea, stropesti legumele cu sosul din tava si presari deasupra ierburile de provence, care vor raspandi aroma lor placuta asupra carnii.
  8. Introduci tava la cuptor pentru inca 20 de minute.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu