Friptura de pui condimentata

Iti trebuie:

  • 1 kg piept de pui
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 6 catei de usturoi
  • 1 tija de telina
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1/2 cana vin alb
  • 1 cana supa de pui
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de pui, il cureti de pielite, il condimentezi cu sare si piper si il tai in bucati potrivite.
  2. Intr-o tigaie mare, incingi ulei de masline, la foc potrivit.
  3. Dai carnea prin faina, scuturand-o de faina in exces.
  4. Pui o parte din carne in tigaie si calesti cate 5 minute pe fiecare parte.
  5. Asezi carnea intr-o tava de cuptor.
  6. Calesti la fel si carnea ramasa si o asezi in tava.
  7. Adaugi in tigaie usturoiul, telina, rozmarinul si cimbrul si le calesti 1 minut.
  8. Adaugi vinul alb si maresti focul, lasi sa dea in clocot si mai lasi sa fiarba timp de 2 minute, pana se evapora alcoolul.
  9. Adaugi supa de pasare, sarea si piperul in tigaie si le dai din nou in clocot, lei tigaia de pe foc.
  10. Pui legumele si sosul lor in tava cu carne.
  11. Acoperi tava cu folie si o lasi la cuptor timp de 45 minute, pana cand carnea de pui este gata.
  12. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes