Desert vesel

Iti trebuie:

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 pliculete gelatina
  • 1 l frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 cutie cu ananas
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de rom
Pentru decor iti trebuie:
  • banane
  • kiwi
  • capsuni
Pregatesti asa:
  1. Pui stafidele la inmuiat in apa si dupa o jumatate de ora le scurgi si se stropesti cu esenta de rom.
  2. Gelatina o pui la inmuiat in 100 ml apa rece.
  3. Intr-o oala cu fundul mai gros pui ouale, zaharul, zaharul vanilat si freci cu o lingura de lemn.
  4. Adaugi laptele si pui pe foc mic amestecand continuu pana da in primul clocot.
  5. Iei vasul de pe foc, pui gelatina si amesteci bine, dupa care lasi sa se raceasca. Intre timp, bati frisca si 800 ml o amesteci cu crema de ou, ananasul taiat cuburi si cu stafidele.
  6. Rastorni compozitia pe un platou, ii dai forma unui tort si il dai la frigider pana a doua zi.
  7. Il imbraci in frisca oprita si il ornezi cu fructe dupa inspiratie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes