skip to main |
skip to sidebar
Desert vesel
Iti trebuie:
- 3 oua
- 250 g zahar
- 300 ml lapte
- 3 pliculete gelatina
- 1 l frisca
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1/2 cutie cu ananas
- 100 g stafide
- 1 esenta de rom
Pentru decor iti trebuie:
Pregatesti asa:
- Pui stafidele la inmuiat in apa si dupa o jumatate de ora le scurgi si se stropesti cu esenta de rom.
- Gelatina o pui la inmuiat in 100 ml apa rece.
- Intr-o oala cu fundul mai gros pui ouale, zaharul, zaharul vanilat si freci cu o lingura de lemn.
- Adaugi laptele si pui pe foc mic amestecand continuu pana da in primul clocot.
- Iei vasul de pe foc, pui gelatina si amesteci bine, dupa care lasi sa se raceasca. Intre timp, bati frisca si 800 ml o amesteci cu crema de ou, ananasul taiat cuburi si cu stafidele.
- Rastorni compozitia pe un platou, ii dai forma unui tort si il dai la frigider pana a doua zi.
- Il imbraci in frisca oprita si il ornezi cu fructe dupa inspiratie.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu