skip to main |
skip to sidebar
Friptura de pui in crusta
Iti trebuie:
- 1 pui de casa
- 700 g faina
- 400 g sare
- 5 albusuri de ou
- 4 linguri cu unt
- 1 lamaie
- rozmarin
- piper
Pregatesti asa:
- Bati albusurile de ou o spuma tare cu un praf de sare.
- Torni faina treptat in spuma si amesteci usor cu ajutorul unei spatule.
- Torni treptat 250 ml de apa si framanti pana ce obtii un aluat mai tare.
- Acopera-l cu o folie si da-l la rece 30.de minute.
- Pui intr-un castronel untul cu piper proaspat macinat si rozmarin dupa gust si ungi bine puiul cu acest amestec.
- La final, stropesti carnea cu zeama de lamaie.
- Imparti aluatul in doua si intinzi tot atatea foi potrivit de groase.
- Asezi una dintre ele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pui deasupra puiul.
- Acoperi cu cea de-a doua foaie si lipesti foarte bine cele doua foi.
- Dai tava la cuptorul infierbantat si lasi la foc domol vreo 90 de minute.
- Dupa ce scoti din cuptor tava, las-o sa se racoreasca vreo 20 de minute si abia apoi indeparteaza crusta.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu