Friptura de pui in crusta

Iti trebuie:

  • 1 pui de casa
  • 700 g faina
  • 400 g sare
  • 5 albusuri de ou
  • 4 linguri cu unt
  • 1 lamaie
  • rozmarin
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile de ou o spuma tare cu un praf de sare.
  2. Torni faina treptat in spuma si amesteci usor cu ajutorul unei spatule.
  3. Torni treptat 250 ml de apa si framanti pana ce obtii un aluat mai tare.
  4. Acopera-l cu o folie si da-l la rece 30.de minute.
  5. Pui intr-un castronel untul cu piper proaspat macinat si rozmarin dupa gust si ungi bine puiul cu acest amestec.
  6. La final, stropesti carnea cu zeama de lamaie.
  7. Imparti aluatul in doua si intinzi tot atatea foi potrivit de groase.
  8. Asezi una dintre ele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pui deasupra puiul.
  9. Acoperi cu cea de-a doua foaie si lipesti foarte bine cele doua foi.
  10. Dai tava la cuptorul infierbantat si lasi la foc domol vreo 90 de minute.
  11. Dupa ce scoti din cuptor tava, las-o sa se racoreasca vreo 20 de minute si abia apoi indeparteaza crusta.
  12. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes