skip to main |
skip to sidebar
Curcan condimentat la cuptor
Iti trebuie:
- 1 curcan (marimea dorita)
- 1/2 pachet unt
- sare
- piper
- busuioc
- cimbru
- rozmarin.
Pregatesti asa:
- Speli bine curcanul si il usuci.
- Amesteci untul cu condimentele pana obtii o pasta uniforma.
- Cu aceasta pasta ungi curcanul peste tot.
- Ridici pielea de pe toata suprafata curcanului, apoi il ungi cu pasta obtinuta si pe sub aceasta.
- Mai condimentezi putin pe deasupra.
- Pui curcanul in tava, il introduci in cuptorul bine incins si il lasi sa se coaca la un foc mic timp de 3-4 ore (aproximativ 40 de minute pentru fiecare kg de carne).
- La cuptoarele electrice nu este necesara adaugarea unui lichid in tava, dar la cele pe gaz (pentru a nu se lipi), poti pune 1 cana de apa.
- La final, poti decora curcanul dupa preferinta.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu