Lapte de pasare cu capsune

Iti trebuie:

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar tos
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 500 g capsune sau zmeura.
Pregatesti asa: 
  1. Intr-o cratita mai larga, pui la fiert laptele cu 1 lingura de zahar si cu zaharul vanilat.
  2. Albusurile le bati spuma cu jumatate de zahar, pana se intaresc bine.
  3. lei din spuma cu o lingura, cate un bulgaras si il pui la fiert in laptele clocotit.
  4. Lasi sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care le scoti cu spumiera si le pui pe un platou.
  5. Dupa ce bulgarii de albus au fiert, torni laptele peste galbenusurile frecate cu restul de zahar si tii totul pe foc moale, amestecandu-se pana se ingroasa putin.
  6. Cand s-a racit crema, amesteci in ea 400 g de capsune sau de zmeura, spalate si bine zdrobite cu furculita.
  7. Torni compozitia intr-un castron, asezi apoi galustele din spuma si ornezi cu fructele ramase.
  8. Dai la frigider pentru 2-3 ore. Servesti laptele de pasare rece.
  9. Este un desert potrivit pentru copii, bogat in vitamine si calciu!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes