skip to main |
skip to sidebar
Lapte de pasare cu capsune
Iti trebuie:
- 6 oua
- 1 l lapte
- 200 g zahar tos
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 500 g capsune sau zmeura.
Pregatesti asa:
- Intr-o cratita mai larga, pui la fiert laptele cu 1 lingura de zahar si cu zaharul vanilat.
- Albusurile le bati spuma cu jumatate de zahar, pana se intaresc bine.
- lei din spuma cu o lingura, cate un bulgaras si il pui la fiert in laptele clocotit.
- Lasi sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care le scoti cu spumiera si le pui pe un platou.
- Dupa ce bulgarii de albus au fiert, torni laptele peste galbenusurile frecate cu restul de zahar si tii totul pe foc moale, amestecandu-se pana se ingroasa putin.
- Cand s-a racit crema, amesteci in ea 400 g de capsune sau de zmeura, spalate si bine zdrobite cu furculita.
- Torni compozitia intr-un castron, asezi apoi galustele din spuma si ornezi cu fructele ramase.
- Dai la frigider pentru 2-3 ore. Servesti laptele de pasare rece.
- Este un desert potrivit pentru copii, bogat in vitamine si calciu!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu