Desert cu mandarine

Pentru blat iti trebuie:

  • 250 g musli (fulgi de ovaz, grau, secara, stafide)  
  • 100 g faina
  • 50 g zahar brun  
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de scortisoara
  • 100 g unt  
  • 3 linguri lapte
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 3 oua  
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri lapte praf
  • 1 esenta de portocale
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina
  • 2 compoturi de mandarine.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci, intr-un castrin  cerealele, faina, zaharul si praful de scortisoara.
  2. Adaugi untul taiat bucatele, laptele, mierea si amesteci bine.
  3. Pui amestecul intr-o forma de tort cu peretii detasabili, unsa cu putin ulei, si apesi bine.
  4. O introduci la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, dupa care lasi sa se raceasca.
  5. Amesteci ouale cu zaharul, laptele praf si pui pe baie de aburi, amestecand continuu, pana se ingroasa.
  6. Adaugi gelatina pusa in prealabil la inmuiat si topita, amesteci bine si lasi totul la racit.
  7. Bati frisca, o amesteci cu esenta, crema de ou si un sfert din mandarine taiate bucati.
  8. Torni peste blatul de cereale racit crema, asezi deasupra jumatate din mandarinele ramase pasate, apoi cele intregi si decorezi cu cereale.
  9. O lasi minimum doua ore la rece inainte sa o servesti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes