skip to main |
skip to sidebar
Desert cu mandarine
Pentru blat iti trebuie:
- 250 g musli (fulgi de ovaz, grau, secara, stafide)
- 100 g faina
- 50 g zahar brun
- 2 linguri miere
- 1 praf de scortisoara
- 100 g unt
- 3 linguri lapte
Pentru umplutura iti trebuie:
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri lapte praf
- 1 esenta de portocale
- 500 ml frisca lichida
- 1 pliculet gelatina
- 2 compoturi de mandarine.
Pregatesti asa:
- Amesteci, intr-un castrin cerealele, faina, zaharul si praful de scortisoara.
- Adaugi untul taiat bucatele, laptele, mierea si amesteci bine.
- Pui amestecul intr-o forma de tort cu peretii detasabili, unsa cu putin ulei, si apesi bine.
- O introduci la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, dupa care lasi sa se raceasca.
- Amesteci ouale cu zaharul, laptele praf si pui pe baie de aburi, amestecand continuu, pana se ingroasa.
- Adaugi gelatina pusa in prealabil la inmuiat si topita, amesteci bine si lasi totul la racit.
- Bati frisca, o amesteci cu esenta, crema de ou si un sfert din mandarine taiate bucati.
- Torni peste blatul de cereale racit crema, asezi deasupra jumatate din mandarinele ramase pasate, apoi cele intregi si decorezi cu cereale.
- O lasi minimum doua ore la rece inainte sa o servesti.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu