Fantezie din ciocolata si capsuni

Pentru aluat iti trebuie: 

  • 125 g faina  
  • 60 g unt
  • sare
  • 1 ou
Pentru spuma de ciocolata iti trebuie:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 ml espresso
  • 3 galbenusuri de ou
  • 30 g zahar vanilat
  • 100 g frisca
  • 2 linguri zahar
Pentru deocr iti trebuie: 
  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata
  • zahar pudra.
Pregatesti asa:
  1. Faina se amesteca cu sarea.
  2. In mijloc se pune untul, apoi oul si se framanta pana cand se obtine un aluat.
  3. Se intinde apoi intr-o foaie, se inveleste cu folie si se lasa la rece cea 30 de minute.
  4. Se pune aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie 8 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm, care se pun pe o hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 180° C, cca. 10 minute.
  5. Se scot si se lasa sa se raceasca.
  6. Se topeste ciocolata alaturi de espresso, pe baie de aburi.
  7. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat.
  8. Compozitia de ciocolata se amesteca cu galbenusurile, cu frisca si se bate cu telul pana devine spuma.
  9. Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.
  10. Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata.
  11. Se da la rece inainte de servire.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes