Pentru aluat iti trebuie:
- 125 g faina
- 60 g unt
- sare
- 1 ou
Pentru spuma de ciocolata iti trebuie:
- 150 g ciocolata amaruie
- 50 ml espresso
- 3 galbenusuri de ou
- 30 g zahar vanilat
- 100 g frisca
- 2 linguri zahar
Pentru deocr iti trebuie:
- 250 g capsuni
- fulgi de ciocolata
- zahar pudra.
Pregatesti asa:
- Faina se amesteca cu sarea.
- In mijloc se pune untul, apoi oul si se framanta pana cand se obtine un aluat.
- Se intinde apoi intr-o foaie, se inveleste cu folie si se lasa la rece cea 30 de minute.
- Se pune aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie 8 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm, care se pun pe o hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 180° C, cca. 10 minute.
- Se scot si se lasa sa se raceasca.
- Se topeste ciocolata alaturi de espresso, pe baie de aburi.
- Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat.
- Compozitia de ciocolata se amesteca cu galbenusurile, cu frisca si se bate cu telul pana devine spuma.
- Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.
- Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata.
- Se da la rece inainte de servire.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu