Cataif

Iti trebuie:
  • 500 g fidea
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml apa
  • 500 g frisca.
Pregatesti asa: 
  1. Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca.
  2. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci.
  3. Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute.
  4. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca.
  5. Tai apoi foaia de fidea in jumatate.
  6. Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga.
  7. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa.
  8. E delicios!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu