skip to main |
skip to sidebar
Cataif
Iti trebuie:
- 500 g fidea
- 300 g zahar
- 1 esenta de rom
- 1 plic zahar vanilat
- 300 ml apa
- 500 g frisca.
Pregatesti asa:
- Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca.
- In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci.
- Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute.
- Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca.
- Tai apoi foaia de fidea in jumatate.
- Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga.
- Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa.
- E delicios!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu