skip to main |
skip to sidebar
Friptura din pulpa de porc
Iti trebuie:
- 1,5 kg pulpa de porc
- 100 ml ulei
- 1,5 kg cartofi noi
- 6 fire de cimbru proaspat
- 7 kg sare grunjoasa
- 3 albusuri de ou
- piper.
Pregatesti asa:
- Puneti sarea intr-un castron mare si adaugati albusurile amestecate cu 2-3 linguri de apa rece.
- Amestecati bine pana cand toata sarea se umezeste.
- Puneti in tava aragazului un strat de sare de circa 1cm grosime.
- Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si stergeti-o cu un servet de bucatarie.
- Ungeti-o cu ulei si presarati-o cu piper, apoi puneti-o in tava, pe stratul de sare.
- Presarati deasupra cimbrul tocat mai mare, dupa care acoperiti pulpa cu sarea ramasa astfel incat aceasta sa fie ermetic acoperita.
- Puneti tava in cuptorul incins si coaceti pulpa de porc la foc potrivit circa 2 ore.
- Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati 10 minute sa se raceasca, dupa care spargeti stratul de sare si scoateti carnea pe un platou.
- Serviti pulpa de porc taiata in felii subtiti, cu salata de verdeturi.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu