Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Iti trebuie:

  • 1 pui de aproximativ 1 1/2 kg
  • 700 g cartofi
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 lamai
  • 2 legaturi ceapa verde
  • sare
  • boia
  • cimbru
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron mare, amesteci zeama unei lamai cu 50 ml ulei, putina sare si condimente dupa gust.
  2. Speli puiul, il pui in castron si il stropesti cu amestecul, apoi invelesti castronul cu folie si lasi puiul sa se fezandeze pana a doua zi.
  3. Decojesti si speli cartofii si ceapa.
  4. Tai cartofii si ceapa in sferturi.
  5. Asezi in tava puiul si il stropesti cu amestecul in care s-a macerat.
  6. Introduci in interiorul puiului o lamaie intepata din loc in loc cu furculita.
  7. De jur-imprejur pui legumele, presari sare si condimente dupa gust si le stropesti cu uleiul ramas.
  8. Introduci tava in cuptor pentru 1 ora, timp in care ai grija sa mai torni in tava apa, sa stropesti legumele si puiul cu sosul format si sa le intorci.
  9. Cu 10 minute inainte de a scoate puiul, il stropesti cu zeama lamaii ramase si presari totul cu boia.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes