Pui pe pat de mere

Iti trebuie:

  • 1 pui ( circa 2 kg )
  • 8 mere ionatane
  • 3 cepe
  • 250 g carne tocata
  • 4 linguri unt
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condiment cu gust de gaina
Pregatesti asa:
  1. Speli bine puiul, atat pe exterior cat si in interior si il condimentezi cu sare, piper si condiment cu gust de gaina.
  2. Merele le speli bine, le tai felii, le pui intr-un vas si le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
  3. Intre timp, cureti cepele, le toci marunt si le pui la calit in 2 linguri de unt impreuna cu carnea tocata, o parte din feliile de mere, galbenusurile crude, sare, piper si cimbru.
  4. Omogenizezi compozitia cu care umpli puiul, cosi deschizatura, ungi puiul cu restul de unt si il dai la cuptor.
  5. Stropesti friptura cu unt si adaugi din timp in timp cate putina apa.
  6. Dupa aproximativ 90 de minute friptura este gata.
  7. In sosul din tava pui restul de mere si mai lasi la cuptor jumatate de ora.
  8. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes