skip to main |
skip to sidebar
Pui pe pat de mere
Iti trebuie:
- 1 pui ( circa 2 kg )
- 8 mere ionatane
- 3 cepe
- 250 g carne tocata
- 4 linguri unt
- 2 galbenusuri
- sare
- piper
- cimbru
- condiment cu gust de gaina
Pregatesti asa:
- Speli bine puiul, atat pe exterior cat si in interior si il condimentezi cu sare, piper si condiment cu gust de gaina.
- Merele le speli bine, le tai felii, le pui intr-un vas si le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
- Intre timp, cureti cepele, le toci marunt si le pui la calit in 2 linguri de unt impreuna cu carnea tocata, o parte din feliile de mere, galbenusurile crude, sare, piper si cimbru.
- Omogenizezi compozitia cu care umpli puiul, cosi deschizatura, ungi puiul cu restul de unt si il dai la cuptor.
- Stropesti friptura cu unt si adaugi din timp in timp cate putina apa.
- Dupa aproximativ 90 de minute friptura este gata.
- In sosul din tava pui restul de mere si mai lasi la cuptor jumatate de ora.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu