skip to main |
skip to sidebar
Vafe cu migdale
Iti trebuie:
- 400 g migdale
- 250 g zahar
- 150 g miere de albine
- 1 1/2 lingura glucoza lichida sau 50 g (1/2 dintr-un baton) de glucoza solida
- 2 albusuri
- 125 ml apa
- 1 lingurita zahar vanilat
- vafe sau foi de napolitana
Pregatesti asa:
- Incalzesti cuptorul, pui migdalele si le lasi 8 minute la 200 de grade Celsius.
- Dupa ce s-au prajit migdalele, inchizi cuptorul, dar le lasi in continuare la caldura.
Pregatesti siropul:
- Amesteci mierea cu zaharul, glucoza, pui apa, amesteci si aduci totul in punctul de fierbere.
- Bati albusurile spuma cu un praf de sare.
- Cand siropul este fiert, il torni peste albusuri si mixezi totul timp de 10 minute.
- Apoi adaugi zaharul vanilat.
- Pui si migdalele taiate feliute si amesteci.
- Umpli vafele cu spuma formata si presari feliutele de migdale.
- Lasi sa stea o vreme la rece si apoi le poti da copiilor.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu