Vafe cu migdale

Iti trebuie:
  • 400 g migdale
  • 250 g zahar
  • 150 g miere de albine
  • 1 1/2 lingura glucoza lichida sau 50 g (1/2 dintr-un baton) de glucoza solida
  • 2 albusuri
  • 125 ml apa
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • vafe sau foi de napolitana
Pregatesti asa:
  1. Incalzesti cuptorul, pui migdalele si le lasi 8 minute la 200 de grade Celsius.
  2. Dupa ce s-au prajit migdalele, inchizi cuptorul, dar le lasi in continuare la caldura.
Pregatesti siropul: 
  1. Amesteci mierea cu zaharul, glucoza, pui apa, amesteci si aduci totul in punctul de fierbere.
  2. Bati albusurile spuma cu un praf de sare.
  3. Cand siropul este fiert, il torni peste albusuri si mixezi totul timp de 10 minute.
  4. Apoi adaugi zaharul vanilat.
  5. Pui si migdalele taiate feliute si amesteci.
  6. Umpli vafele cu spuma formata si presari feliutele de migdale.
  7. Lasi sa stea o vreme la rece si apoi le poti da copiilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu