Iti trebuie:
- 800 g muschi de vita fara grasime
- 50 g ciocolata neagra
- 1 pahar cu vin rosu sec
- 100 g smantana
- 1 lingurita cu miere de albine
- 1 lingurita cu piper macinat
- 1 lingurita cu coaja rasa de portocala
- 1 praf de scortisoara
- 4 foi de dafin
- 1 varf de lingurita cu cimbru
- 4 linguri cu ulei de masline
- 1 varf de lingurita cu boia iute
- sare
- piper
- usturoi
- 3 cartofi fierti
- 2 galbenusuri
- 3 linguri de smantana
- 2 linguri cu cascaval ras
- sare
- piper
- Muschiul de vita se spala bine, se absoarbe apa de pe el cu un prosop de hartie si se pune la macerat cu sare si piper.
- Dupa zece minute, pune-l in tigaie cu uleiul de masline si usturoiul, care acum doar va aromatiza putin friptura.
- Dupa ce muschiul a fost tinut sub capac pe fiecare parte si a capatat o culoare aramie, scoate-l pe o folie de aluminiu si pune-l in tava de la cuptor inca zece minute, sa fie bine patruns.
- In tigaia in care ai rumenit carnea, pune vinul rosu, coaja de portocala, dafinul, piperul, cimbrul, boiaua si scortisoara.
- Lasa totul sa fiarba la foc mare trei minute, cat aromele sa se cuprinda, apoi strecoara sosul format si pune-l din nou pe foc.
- Ciocolata se rade si se pune peste sos, la fel mierea.
- Muschiul se scoate din cuptor, se sectioneaza in felii groase de un deget si se asaza pe farfurie.
- Pune sosul de ciocolata peste carne, din belsug, apoi tot cu lingura, modeland, pune doua lingurite cu smantana.
- Pentru deliciul retetei, serveste friptura cu bulete de cartofi.
- Fa cartofii piure, amesteca-i cu celelalte ingrediente, formeaza bulete si lasa-le la cuptor 20 de minute, pana capata o culoare aurie.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu