Iepure la cuptor

Iti trebuie:

  • carne de iepure ( dupa preferinte, fie pulpa, fie spinare )
  • 150 g slanina afumata
  • 6-8 catei de usturoi
  • 2-3 linguri untura
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 250 ml vin alb
  • 1 pahar apa
  • sare
  • 2-3 linguri otet
Pregatesti asa:
  1. Cureti legumele,le speli bine si le pui la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  2. Dupa ce legumele s-au inabusit, adaugi otetul, sare, piper si mai lasi sa dea in cateva clocote.
  3. Amestecul il lasi sa se raceasca, dupa care il torni peste carnea de iepure, curatata bine si spalata, asezata intr-un vas mai mare.
  4. Pastrezi carnea la rece (fezandata) 2-3 zile, intorcand-o de mai multe ori pe zi.
  5. Carnea scoasa de la fezandat o impanezi cu bucatele de slanina si usturoi, o ungi cu untura si o asezi intr-o cratita, adaugand doua polonice din zeama in care s-a fezandat.
  6. Inabusi carnea la foc mic pana cand se inmoaie, dupa care o dai la cuptor, la foc iute, sa se rumeneasca.
  7. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes