skip to main |
skip to sidebar
Iepure la cuptor
Iti trebuie:
- carne de iepure ( dupa preferinte, fie pulpa, fie spinare )
- 150 g slanina afumata
- 6-8 catei de usturoi
- 2-3 linguri untura
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper
- 250 ml vin alb
- 1 pahar apa
- sare
- 2-3 linguri otet
Pregatesti asa:
- Cureti legumele,le speli bine si le pui la fiert in apa rece cu un praf de sare.
- Dupa ce legumele s-au inabusit, adaugi otetul, sare, piper si mai lasi sa dea in cateva clocote.
- Amestecul il lasi sa se raceasca, dupa care il torni peste carnea de iepure, curatata bine si spalata, asezata intr-un vas mai mare.
- Pastrezi carnea la rece (fezandata) 2-3 zile, intorcand-o de mai multe ori pe zi.
- Carnea scoasa de la fezandat o impanezi cu bucatele de slanina si usturoi, o ungi cu untura si o asezi intr-o cratita, adaugand doua polonice din zeama in care s-a fezandat.
- Inabusi carnea la foc mic pana cand se inmoaie, dupa care o dai la cuptor, la foc iute, sa se rumeneasca.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu