Curcan delicios umplut cu castane

Iti trebuie:

  • 1 curcan potrivit
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • miez de paine inmuiat in lapte
  • pesmet
  • albusuri spuma
  • 300 g castane, curatat de coaja si de pielita, taiate in bucati mari si oparite bine
Pregatesti asa: 
  1. Freci untul, adaugi galbenusurile, zaharul, miezul de paine inmuiat in lapte, pesmetul, albusurile spuma si castanele, pregatite conform indicatiilor de mai sus.
  2. Cu aceasta compozitie, umpli curcanul, curatat, sarat, piperat si prajit ca pentru friptura.
  3. Legi curcanul cu o ata trecuta prin aripi si prin pulpe, ca sa-si pastreze forma.
  4. Pui curcanul la cuptor cu bucatele de slanina si torni deasupra untura fierbinte.
  5. Mai tarziu uzi cu apa curcanul si, la final de tot, stropesti curcanul cu un paharel de coniac, care va face coaja rumena.
  6. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes