skip to main |
skip to sidebar
Minitarte cu cirese
Iti trebuie:
- 200 g cirese din compot
- 125 ml suc de cirese
- 2 linguri amidon
- 4 linguri zahar
- coaja rasa de lamaie
- 1 baton de scortisoara
- 200 g branza ricotta
- 100 g frisca
- 1 pachet intaritor de frisca
- 2 chifle
- 1 lingura fistic tocat marunt.
Pregatesti asa:
- Ciresele se lasa sa se scurga.
- Se amesteca 3 linguri de suc de cirese cu amidonul.
- Se amesteca restul de suc de cirese, 2 linguri de zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara.
- Se incorporeaza amidonul dizolvat, se pune pe foc si se da intr-un clocot pana se leaga, apoi se adauga coaja de lamaie, dupa care se scot coaja de lamaie si batonul de scortisoara.
- Se incorporeaza si ciresele (se pastreaza cateva intregi pentru decor).
- Branza, frisca, restul de zahar si intaritorul de frisca se amesteca pana cand se obtine o crema.
- Chiflele se taie jumatati, pe lungime.
- Pe jumatatea de chifla se pune compozitia de cirese, apoi crema, dupa care, deasupra, se toarna inca o lingura din compozitia de cirese.
- Pe marginea chiflei se pun ciresele intregi, pentru decor.
- Se lasa la frigider 1 ora, apoi se presara deasupra fisticul.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu