skip to main |
skip to sidebar
Fructe in sos caramel
Iti trebuie:
- 100 g caise uscate
- 50 g stafide
- 30 g migdale
- 50 g smochine uscate
- 2 mere
- 2 lamai
- 150 g zahar
- 150 ml frisca
- 150 g unt
- 100 ml apa
- 100 ml lichior de cafea
- 1/2 lingurita scortisoara.
Pregatesti asa:
- Speli lamaile, le dai coaja pe razatoarea mica, apoi le tai in jumatati.
- Pui zaharul intr-o craticioara si il fierbi impreuna cu apa, pana se topeste.
- Adaugi jumatate din cantitatea de unt, frisca si lichiorul si le fierbi la foc mic, pana la ingrosarea sosului.
- lei vasul de pe foc si incorporezi coaja de lamaie, apoi torni sosul intr-un bol, iar cand s-a mai racit presari stafidele si migdalele maruntite.
- Cureti merele de seminte si le tai in felii mari.
- Le stropesti cu zeama de lamaie, dupa care le prajesti in untul ramas, pana devin aurii.
- Tai smochinele si caisele in felii subtiri.
- Amesteci fructele cu sosul caramel si scortisoara si servesti desertul decorat dupa preferinta.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu