Fructe in sos caramel

Iti trebuie:

  • 100 g caise uscate
  • 50 g stafide
  • 30 g migdale
  • 50 g smochine uscate
  • 2 mere
  • 2 lamai
  • 150 g zahar
  • 150 ml frisca
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • 100 ml lichior de cafea
  • 1/2 lingurita scortisoara.
Pregatesti asa:
  1. Speli lamaile, le dai coaja pe razatoarea mica, apoi le tai in jumatati.
  2. Pui zaharul intr-o craticioara si il fierbi impreuna cu apa, pana se topeste.
  3. Adaugi jumatate din cantitatea de unt, frisca si lichiorul si le fierbi la foc mic, pana la ingrosarea sosului.
  4. lei vasul de pe foc si incorporezi coaja de lamaie, apoi torni sosul intr-un bol, iar cand s-a mai racit presari stafidele si migdalele maruntite.
  5. Cureti merele de seminte si le tai in felii mari.
  6. Le stropesti cu zeama de lamaie, dupa care le prajesti in untul ramas, pana devin aurii.
  7. Tai smochinele si caisele in felii subtiri.
  8. Amesteci fructele cu sosul caramel si scortisoara si servesti desertul decorat dupa preferinta.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes